ⓘ Symbolit - Symboli, Euroopan unionin symbolit, Ateistien symbolit, Tähtitieteelliset symbolit, Kommunistiset symbolit, Kristilliset symbolit, Tähtiympyrä ..

Symboli

Symboli on merkki, joka edustaa jotakin asiaa. Sanan symboli on sanottu olevan johdettavissa kreikan sanasta symballein, joka merkitsee yhteen, kokoon heittämistä. Selityksen mukaan aate ja esine on symbolissa yhdistynyt kokonaisuudeksi. Monet käytössä olevat symbolit ovat peräisin kaukaisilta ajoilta ja niiden alkuperä on häipynyt esihistoriaan.

Euroopan unionin symbolit

Euroopan unionin symbolit on tarkoitettu edustamaan EU:ta ja yhdistämään unionin kansoja ja kansalaisia. Symboleita on viisi ja ne ovat lippu, motto, hymni, juhlapäivä ja yhteinen raha. Euroopan unionilla ei ole vaakunaa, mutta lipun tähtikuviota käytetään usein sen sijassa.

Ateistien symbolit

Liekkimalja on Suomessa perinteinen uskonnottomien tunnus kuolinilmoituksissa ja hautakivissä. Liekkimalja kuvaa Prometheuksen tulta ja se on aiheena Vapaa-ajattelijain liiton vaakunassa. Vaakunassa on hopeakentässä sininen, laakea malja, jossa palaa kolme punaista liekkiä. Vaakuna noudattaa vapaa-ajattelijaliikkeen kansainvälisiä värejä. Liitto on myynyt hautakiveen kiinnitettävää liekkimaljaa sekä tunnuksella varustettuja tuhkauurnia ja suruadresseja.

Tähtitieteelliset symbolit

Tähtitieteelliset symbolit ovat symbolikuvioita, joita käytetään tarkoittamaan taivaankappaleita, teoreettisia rakenteita ja tähti­tieteellisiä ilmiöitä. Symbolien varhaisimmat muodot esiintyvät antiikin Kreikan aikaisissa papyruksissa. Bysanttilaiset koodeksit, joissa kreikkalaisten papyrusten sisältö säilyi, jatkoivat ja laajensivat niiden käyttöä. Uusia symboleja keksittiin vielä 1700-, 1800- ja 1900-luvuilla tarkoittamaan tuolloin löydettyjä uusia planeettoja ja pikku­planeettoja. Kaikkia näitä symboleja ovat aikoinaan yleisesti käyttäneet sekä ammatti- että harrastelijatähtitieteilijä ...

Kommunistiset symbolit

Kommunistiset symbolit muodostuvat työläisiä ja heidän työvälineitä kuvaavista symboleista, jotka kommunistiset liikkeet kehittivät 1900-luvun alkupuolelta alkaen tunnuksikseen. Tunnetuin kommunistinen symboli on sirppi ja vasara yhteen liitettynä. Vasara kuvaa tehdastyöläisiä ja sirppi kuvaa maalaistyöläisiä. Ne yhdessä kuvaavat proletariaatin yhdistymistä. Toinen erittäin tunnettu symboli on punainen väri. Punalippu on ollut laajan vasemmistolaisen liikkeen symboli jo Ranskan vallankumouksesta lähtien. Punaisen värin koetaan symboloivan useaa eri asiaa, kuten työläisten kapitalismin vast ...

Kristilliset symbolit

Kristilliset symbolit ilmaisevat kristinuskon oppia. Monet symboleista on lainattu muista kulttuureista ja mytologioista, kuten juutalaisuudesta tai antiikin mytologiasta ja niille on keksitty osittain tai kokonaan uusi merkitys. Symboliikkaa esiintyy monessa kristillisessä yhteydessä, esimerkiksi sakramenteissä kuten kasteessa, liturgiassa ja rakennuksissa.

                                     

Tähtiympyrä

Tähtiympyrä on merkki, jossa tähdet muodostavat ympyräkuvion. Sitä on käytetty vertauskuvana yhtenäisyydelle, tasapainolle ja yhteisöllisyydelle. Se on myös usein osana ikoneissa. Raamatussa kerrotaan naisesta, jolla oli "pään päällä seppeleenä kaksitoista tähteä". Muun muassa Euroopan lipussa on tähtiympyräkuvio.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →