ⓘ Georgian asevoimat - Georgian asevoimat, Etelä-Ossetian asevoimat, Georgian merivoimat, Immediate Response 2008, Potin laivastoasema, Georgian sota ..

Georgian asevoimat

Georgian asevoimat koostuvat Georgian tasavallan maavoimista, merivoimista ja ilmavoimista, erikoisjoukoista ja kansalliskaartista. Asevoimat ovat sotilasmäärältään pienet ja lähinnä kriisinhallintaa varten suunnitellut. Georgian tasavalta on yksi suurimmista vapaaehtoisten koalition joukkoja lähettäneistä maista Irakin sotaan.

Etelä-Ossetian asevoimat

Ennen sodankäynnin puhkeamista Georgiaa vastaan elokuussa 2008 asevoimilla oli panssariaseistuksena 87 T-72 ja T-55 -taistelupanssarivaunua, 80 BMP- ja 90 BTR- sekä kuusi BRDM-miehistönkuljetusvaunua. Tykistöaseina asevoimilla oli 24 telatykkiä, kaksitoista D-30 -haupitsia, kuusi BM-21-raketinheitintä, neljä "Rapira" panssarintorjuntatykkiä ja 30 kranaatinheitintä. Ilmavoimina toimi neljä Mi-8 -helikopteria.

Georgian merivoimat

Georgian merivoimat on perustettu 7. heinäkuuta 1993, jonka vuoksi sitä pidetään maan merivoimien vuosipäivänä. Merivoimiin kuuluu myös tukevia maavoimien yksiköitä laivaston lisäksi. Ennen elokuussa 2008 alkaneita Georgian ja Venäjän välisiä taisteluita Etelä-Ossetiasta Georgian merivoimilla oli 19 alusta, 531 henkilöä, joista 181 oli upseereita, 200 toimiupseereita, 114 asevelvollista ja 36 puolustuslaitoksen siviiliviranhaltijaa.

Immediate Response 2008

Immediate Response 2008 oli United States European Commandin tuella Georgiassa 1.7 31.7.2008 järjestetty prikaatitason komentopaikkaharjoitus. Harjoituksen ilmoitettuna tarkoituksena oli valmistaa georgialaisia joukkoja kaupunkisotaan Irakissa. Harjoitus tapahtui pääasiassa Vazianin sotilasalueella, ja siihen osallistui mm. maahanlaskujoukkoja Southern European Task Forcesta Vincenzasta sekä 21th Theater Sustainment Command Kaiserslauternista kuin myös Yhdysvaltain merijalkaväen 25. prikaatin 3. pataljoona reserviyksikkö Ohiosta. Harjoituksen jäljiltä elokuuksi jäi Georgiaan vielä 127 soti ...

Potin laivastoasema

Potin laivastoasema perustettiin heinäkuussa 1941 Neuvostoliiton hallituksen päätöksellä kuukausi sen jälkeen, kun Saksa oli hyökännyt maahan toisessa maailmansodassa. Mihail Kumaninin komentama tukikohta toimi osana Neuvostoliiton Mustanmeren laivastoa, ja siellä oli kaksi sukellusvenedivisioonaa, torpedovenedivisioona, rannikkovartioston divisioona, kaksi miinanraivaajaa, neljä rannikko- ja kuusi ohjuspatteristoa ja niin edelleen. Kun Saksa oli valloittanut Sevastopolin ja Novorossijskin vuonna 1942, useita hävittäjiä siirrettiin Potin tukikohtaan, joka toimi toissijaisena satamana yhdes ...

Georgian sota

Georgian sota oli elokuun 2008 ensimmäisellä puoliskolla Georgian sotavoimien ja eteläossetialaisten separatistien, abhasialaisten separatistien sekä Venäjän joukkojen välillä käyty sota. Vuonna 1991–1992 alueella oli käyty Etelä-Ossetian sota. Sota alkoi 1. elokuuta 2008 kun Venäjän tukemat mutta kansainvälisesti tunnustamattomat osseettiseparatistit alkoivat tulittaa georgialaisia kyliä kranaateilla. Ossetian tykistöhyökkäykset rikkoivat vuoden 1992 tulitaukosopimusta. 7. elokuuta 2008 Georgian armeija lähetettiin estämään nämä tuli-iskut ja palauttamaan järjestys Etelä-Ossetiassa. Georg ...

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →