ⓘ Papakhi on georgialainen villasta valmistettu hattu. Se kuuluu perinteiseen pukeutumiseen useimmissa Kaukasuksen alueen valtioissa ja Venäjän osissa. Perinteine ..

                                     

ⓘ Papakhi

Papakhi on georgialainen villasta valmistettu hattu. Se kuuluu perinteiseen pukeutumiseen useimmissa Kaukasuksen alueen valtioissa ja Venäjän osissa.

Perinteinen georgialainen papakhi on valmistettu lampaan villasta ja se on pyöreähkö. Venäläinen papaha taas on malliltaan korkea ja valmistettu yleensä karakul-lampaasta.

Papakheja käytetään erityisesti Georgian vuoristoisilla seuduilla Pšavin, Tušetin, Khevin ja Mtiuletin alueilla. Hatusta tuli 1855 Venäjän armeijassa kasakoiden ja myöhemmin ratsuväen virallinen univormun osa. Hatun käyttö venäläisille välittyi mm. tšetšeenien kautta Venäjän käydessä sotia laajentuessaan Kaukasuksella.

Lokakuun vallankumouksen jälkeen papakhat otettiin lyhyeksi aikaa pois käytöstä Puna-armeijan univormuissa, koska hattu liittyi voimakkaasti ent. tsaarin ajan armeijaan ja kasakoihin, jotka vastustivat bolševikkejä. Papaha otettiin taas uudelleen virallisesti käyttöön 1935.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →