ⓘ Jekyll Island on saari Yhdysvaltojen itärannikolla, Georgian osavaltion kaakkoiskulmassa. Glynnin piirikuntaan kuuluva saari on osa Floridan pohjoisosan, Georgi ..

                                     

ⓘ Jekyll Island

Jekyll Island on saari Yhdysvaltojen itärannikolla, Georgian osavaltion kaakkoiskulmassa. Glynnin piirikuntaan kuuluva saari on osa Floridan pohjoisosan, Georgian ja Etelä-Carolinan rannikon saariketjua nimeltä Sea Islands. Yhdessä neljän muun läheisen saaren kanssa se muodostaa saariryhmän, joka tunnetaan nimellä The Golden Isles of Georgia. Jekyll Island on pienin Georgian rannikon saarista ja suosittu rantalomakohde.

Jekyll Island sijaitsee noin 20 kilometriä Brunswickin kaupungista kaakkoon. Saarelle kulkee tie, joka ylittää Brunswick-joen 2.4 kilometrin mittaista vinoköysisiltaa pitkin. Se oli valmistuessaan 2005 Georgian osavaltion pisin silta, pääjänteeltään 380 metriä. Silta on nimetty runoilija Sidney Lanierin mukaan.

Jekyll Island on Georgian osavaltion omistama ja nimetty valtionpuistoksi state park.

                                     

1. Historiaa

Vuosina 1886–1942 Jekyll Island tunnettiin amerikkalaisten miljonäärisukujen talvisena asuinpaikkana. Ylellisiä huviloita omistivat muiden muassa Rockefellerin, Morganin, Pulitzerin, Goodyearin ja Vanderbiltin sukujen jäsenet. Kun he kerääntyivät iltaisin saaren klubitalolle, oli tapana sanoa, että kuudesosa koko maailman varallisuudesta on paikalla. Vuonna 1910 Jekyll-klubin talossa pidettiin huippusalainen kokous Yhdysvaltain keskuspankin perustamiseksi.

Toisen maailmansodan vuosina ylellinen elämä saarella hankaloitui työvoima- ja tarvikepulan takia. Sodan jälkeen saaresta tehtiin Georgian osavaltion valtionpuisto, ja siitä tuli keskiluokkaisten amerikkalaisten suosittu lomakohde. Ylellinen elämä palasi saarelle 1986, kun Radisson-hotelliketju avasi klubitalon remontoituna osaksi uutta rantahotelliaan. Monet sitä ympäröivät miljonäärihuvilat ovat nykyisin museokäytössä ja avoimia yleisölle.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →