ⓘ Georgian poliisitoimi on sisäasianministeriön hallinnon alaa Georgiassa. Siihen kuuluu hälytyskeskustoiminta, turvallisuuspoliisi, palvelukeskus, liikennepoliis ..

                                     

ⓘ Georgian poliisi

Georgian poliisitoimi on sisäasianministeriön hallinnon alaa Georgiassa. Siihen kuuluu hälytyskeskustoiminta, turvallisuuspoliisi, palvelukeskus, liikennepoliisi, kansainvälisten suhteiden yksikkö ja rajapoliisi.

                                     

1. Sisäministeriön hallinnonala

Georgian sisäministeriö jakautuu eri yksiköihin, alueellisiin toimistoihin, valtakunnallisiin yksiköihin ja rajapoliisiin.

Sisäministeriössä yksiköitä on kaikkiaan 21, esimerkiksi keskusrikospoliisi, rikosanalytiikka, informaatioanalytiikka, liikenteenvalvonta ja erikoistehtävien yksiköt. Alueellisia poliisiyksiköitä on kaikkiaan 11.

Liikennepoliisi

Liikennepoliisin tehtäväkuviin kuuluu liikenteenvalvonnan lisäksi myös auttaminen pelastustehtävissä ja rajavalvonnassa. Tbilisin turistialueilla on lisätty käveleviä partioita varsinkin yöaikaan. Partiot on varustettu mm. olkapääkameroilla.

                                     

2. Valtakunnalliset yksiköt

MIA-akatemia

Yksi valtakunnallisista yksiköistä on MIA-akatemia, joka on sisäministeriön alainen oma koulutusorganisaatio. Siellä voi suorittaa korkeakoulu- ja ammattikorkeakoulutasoisia opintoja. MIA-akatemian alaisuuteen kuuluu myös entisen Georgian kommunistisen puolueen arkistojen ylläpito. Poliisikoulu antaa MIA-akatemian alaisuudessa perusvalmiudet poliisiin tehtäviin.

Turvallisuuspoliisi

Turvallisuuspoliisin toiminta perustuu sopimukseen, joka tehdään 18-27-vuotiaiden armeijakelpoisten henkilöiden kanssa. Turvallisuuspoliisi on vaihtoehto pakolliselle armeijalle. Sopimuskausi on 12 kuukautta ja se velvoittaa 24 tunnin vuoroihin kolmasti viikossa. Kuukausipalkka on 90 GEL 31 €. Turvallisuuspoliisi turvaa muun muassa strategisia kohteita ja henkilöitä Georgiassa. Turvallisuuspoliisilla on oma hälytysnumero 125.

Hälytystoiminta 112

Hälytyskeskustoiminta 112 tarjoaa hätäpuhelinpalvelut Georgiassa. Palvelu toimii myös ilman matkapuhelimessa olevaa SIM-korttia. Numerosta voi hälyttää poliisin lisäksi pelastusapua tai ambulanssin.

Palvelukeskus

Palvelukeskuksen palveluita tarjotaan yhdekssä toimistossa ympäri Georgiaa. Tyypillisiä palveluita on mm autojen rekisteröinnit.

                                     

3.1. Uudistukset Partioautot

Vuonna 2014 Georgian poliisi juhli 10-vuotispäiväänsä ja sai 160 uutta partioautoa. Uudet yhdysvaltalaiset Ford Interceptor -poliisiautot korvasivat vanhat automallit. Henkilöstö on saanut myös koulutusta Yhdysvalloissa mm. vaarallisten tilanteiden ajotaidoissa. MIA-akatemia on suunnitellut jatkokouluttavansa henkilöstöään lisää Yhdysvalloissa.

                                     

3.2. Uudistukset Älykamerat

Sisäministeriö on päättänyt 3 000 älykameran hankkimisesta vuonna 2017. Tbilisissä on vain 120 liikennepoliisia, kun liikenteessä olevia autoja on puoli miljoonaa. Moderni teknologia ja älykamerat tulevat avuksi valvomaan mm. punaisten valojen käyttöä. Rikkomus viestitään rikkomuksen tekijöille tekstiviestillä tai sovelluksen avulla. Älykameroihin tallentuvat jatkossa useat rikkeet, kuten keltaisen viivan ylitykset tai ajaminen väärään suuntaan. Älykameroiden tiedot ohjataan automaattisesti poliisin komentokeskukseen. Georgiassa on käytössä autoilijoille pisteysjärjestelmä. Vuosittain autoilija saa sata pistettä, joista vähennetään pisteitä liikennerikkomusten myötä. Automaattinen valvonta ei vähennä pisteitä toistaiseksi.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →