ⓘ Lake Lanier, virallisesti Lake Sidney Lanier, on tekojärvi Yhdysvalloissa, Georgian osavaltion pohjoisosassa, Atlantan koillispuolella. Se saatiin aikaan 1950-l ..

                                     

ⓘ Lake Lanier

Lake Lanier, virallisesti Lake Sidney Lanier, on tekojärvi Yhdysvalloissa, Georgian osavaltion pohjoisosassa, Atlantan koillispuolella. Se saatiin aikaan 1950-luvun puolivälissä patoamalla Chattahoochee-joki Atlantan metropolialueen tulvasuojelua sekä kastelu- ja käyttöveden saantia varten. Vettä altaaseen syöttää myös Chestatee-joki.

Sokkeloisen tekojärven vesipinta-ala on noin 150 neliökilometriä ja rantaviiva noin 1 100 kilometriä ja vesimäärä noin 1.3 kuutiokilometriä. Normaalisti vedenpinta on 326 metriä merenpinnan yläpuolella.

Lake Lanier on nimetty kirjailija Sidney Lanierin 1842–1881 mukaan. Järven on rakentanut ja sitä hallinnoi Yhdysvaltain armeijan tekniset joukot, United States Army Corps of Engineers. Tekojärven muodostava Bufordin pato sijaitsee Forsythin piirikunnassa, ja järvi ulottuu lisäksi neljän Georgian osavaltion piirikunnan alueelle: Hall, Dawson, Gwinnett ja Lumpkin. Järvialueen tärkein kaupunki on 25 000 asukkaan Gainsville.

Tekojärvestä on tullut suosittu vapaa-ajankohde, jossa arvioidaan vuosittain vierailevan lähes kahdeksan miljoonaa kävijää. Alueella on luonnonpuistoja, leirintäalueita, uimarantoja, vapaa-ajan asuntoja, lomakyliä, loistohotelleja, vesipuistoja ja golfkenttiä sekä veneily- ja kalastuspalveluja tarjoavia yrityksiä.

Atlantan kesäolympialaisten 1996 soutu- ja melontakilpailuja pidettiin Lake Lanierillä. Alueen hotellissa järjestettiin vuoden 1997 Bilderberg-ryhmän kokous.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →