ⓘ Bidzina Ivanišvili on georgialainen poliitikko ja liikemies. Hän toimi maansa pääministerinä 25. lokakuuta 2012 – 20. marraskuuta 2013. Ivanišvili nousi päämini ..

                                     

ⓘ Bidzina Ivanišvili

Bidzina Ivanišvili on georgialainen poliitikko ja liikemies. Hän toimi maansa pääministerinä 25. lokakuuta 2012 – 20. marraskuuta 2013.

Ivanišvili nousi pääministeriksi parlamenttivaalien jälkeen vuonna 2012. Silloisen presidentin Mikheil Saakašvilin valtaoikeudet kapenivat. Kun Giorgi Margvelašvili valittiin presidentiksi marraskuussa 2013, Ivanišvili luopui pääministeriydestä suojattinsa Irakli Garibašvilin hyväksi. Hän on kiistänyt syytökset, joiden mukaan hän jatkaisi hallitsemista kulissien takana.

Ivanišvili on selvästi Georgian rikkain henkilö. Vuonna 2014 Forbes-lehti arvioi hänen omaisuudekseen 5.2 miljardia Yhdysvaltojen dollaria, mikä tekee hänestä maailman 290. rikkaimman. Ivanišvili on luonut vaurautensa alkujaan Venäjällä Neuvostoliiton hajoamiseen liittyneiden yksityistämisjärjestelyjen aikana. Hän myi omaisuutensa venäjällä ja luopui Venäjän kansalaisuudesta voidakseen osallistua politiikkaan Georgiassa. Silti häntä nimitellään Venäjän agentiksi. Hän otti aluksi Ranskan kansalaisuuden. Vuoden 2012 vaalivoiton jälkeen presidentti Saakašvili myönsi hänelle Georgian kansalaisuuden.

Hän muutti takaisin Georgiaan 2003 ja on sijoittanut kultaan ja taiteeseen.

Ivanišvili on käyttänyt varojaan paljon hyväntekeväisyyteen. The Economist -lehden mukaan tämä auttoi hänen kansansuosiotaan, jonka avulla hän kykeni yhdistämään hajanaisen opposition ja syrjäyttämään voittamattomalta näyttäneen Mikheil Saakašvilin Yhdistynyt kansallinen liike -puolueen.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →